Als je ‘t mij vraagt... CHIRO

Copyrighted © 2010 Chiro Sonneveld

ACTIVITEITEN

2010

 

Op 7 februari  organiseerden we ons 18de hutsepotfestijn. Naast hutsepot kon men er ook vol-au-vent nuttigen of meenemen.  Niet minder dan 630 maaltijden werden verkocht.

 

Op 20 maart organiseerden we een BOOMBAL.  Iedereen kon er komen volksdansen op live folkmuziek waarbij de avond begon met een dansinitiatie. (foto’s)

 

Op 19 december waren we present op de jaarlijkse kerstmarkt op het dorpsplein.  We verkochten er jenever, soep en pensen.

En dat het bij ons altijd toffer is dan op een ander, weet onder-tussen iedereen.

 

2011

 

Op 6 februari organiseerden we ons 19de hutsepotfestijn. Dat men de hutsepot en de vol-au-vent weet te waarderen bewijst ons record aantal bezoekers. 705 maaltijden gingen de deur uit!! Bedankt Marc en de vele vrijwilligers!!! (foto’s)

 

Op 8 april organiseren we ons tweede folkbal in zaal CC De Biekorf te Lebbeke en dit vanaf 20h. Op ons folkbal wordt er live folkmuziek gespeeld door zowel de folkafdeling van de Lebbeekse muziekacademie als door de Leuvense folkband Dr. Eugène. De balgangers leven zich uit in koppel-, kring-, rij- en sliertdansen als walsjes, polka's, andro’s, enz. Bij aanvang van het bal worden de verschillende dansjes aangeleerd (belangrijk om weten is dat de dansinitiatie stipt om 20h30 start). Al vlug heb je een plezante kringdans of een trancegevoelige sliertdans onder de knie. Live-muzikanten zorgen voor swingende folkmuziek en weten die typische folk-drive over te brengen op het publiek! Nadien heb je de mogelijkheid om te bekomen van het folkdansen met een frisse cava of pintje bier met op de achtergrond 70-80-90 muziek.

Smaakt dit naar meer, dan willen wij jullie alvast vriendelijk uitnodigen op dit evenement. Kaarten in voorverkoop zijn te bestellen via vzwsonneveld@gmail.com(zolang de voorraad strekt) en kosten 6 Euro. Aan de kassa betaal je 8 Euro.

Tot dan?

 

2012

In 2012 heeft onze site het even laten afweten. Aan activiteiten was er zeker geen gebrek zoals hutsepotfestijn, 11 julieveiring en 50 jarig bestaan van Chiro Sonneveld. Ook onze klussers hadden dit jaar meer dan de handen vol; naast de gebruikelijke snoei-en ‘oplap’dagen werden de eerste vergaderingen georganiseerd met als doel de bestaande gebouwen te renoveren en deels uit te breiden. We denken hierbij natuurlijk vooreerst aan een sanitaire blok. Ik hoop jullie in 2013 wat meer info hierover te kunnen geven.

 

2013

Op 10 februari organiseerden we weer ons jaarlijks hutsepotfestijn. Niettegenstaande het deze keer plaatsvond bij het begin van de krokusvakantie, konden we toch opnieuw rekenen op 735 verkochte maaltijden. Geweldig, nietwaar.

Op 22 en 23 februari konden we weer de handen uit de mouwen steken want onze populieren waren dringend toe aan een ferme  scheerbeurt. Bij -4°C en een ijzige noordoostenwind slaagden we met de hulp van Kristof, boomdeskundige van beroep, om de meest gevaarlijke zijtakken tegen de vlakte te leggen. Op zaterdagavond zat de klus erop. Er rest ons nog wat snoei- en herstelwerk maar ook dat komt wel weer in orde. We prijzen ons gelukkig dat alles vlot en zonder ongelukken verlopen is. Klik hier voor enkele foto’s.